Tampere Pohjolan kärkeen!

Monesti varsinkin kaupungin investoinneista puheen ollen näkee vähättelevän lauseen ”Tampere on pikkukaupunki” tai ”Tampere ei ole suurkaupunki” tai ”Tamperetta ei voi verrata New Yorkiin”. Asiahan ei kuitenkaan aivan näin ole. Tampere on väkiluvultaan Suomen kolmanneksi suurin kaupunki ja pohjaismaiden suurin sisämaakaupunki. Tampereen seutu on Suomen toiseksi suurin ja Pohjoismaiden listallakin kymmenen joukossa.

Minun mielestäni Tampereen pitää ottaa kovat tavoitteet. Kannattaa unohtaa kilpailu Turkua vastaan. Se taistelu on jo voitettu eikä taaksepäin katsominen vie kaupunkia eteenpäin. Jos itsekin vähättelemme omaa kaupunkiamme, emme voi ikinä menestyä. Rima pitää nostaa riittävän korkealle ja taistella kärkisijoista. Kun Suomalaisiin verrataan, Tampereen pitää haastaa Helsinki.

Visio

Visioni on, että kun tulevaisuudessa maailmalla ajatellaan Pohjoismaiden kaupunkeja, niin Tukholman ja Kööpenhaminan rinnalla, mielellään ennen Helsinkiä, on Tampere.

Mitä tämä tarkoittaa?

Tämä ei tarkoita, että Tampereen pitäisi olla suurin. Tampereen pitää olla monella mittarilla kärjessä tai vähintään yhdellä mittarilla aivan poikkeuksellinen. Houkutteleva asuinpaikka, maailman puhtain luonto, menestynyt koulutus, maailman huippua oleva teknologiaosaaminen, monipuolinen vapaa-ajan tarjonta, vahva talouskeskus ovat esimerkkejä asioista, joita Tampere voisi olla.

Jotta kaupunki menestyy kaupungin koonkin pitää kasvaa. Tampere on kasvanut voimakkaasti viime vuosikymmeninä ja väestöennusteiden mukaan kasvu jatkuu. Kaupunkiseudulla on vuonna 2040 lähes puoli miljoonaa (480 000) asukasta. Jos onnistumme hyvin, kasvu on voi olla selvästi suurempaakin. Puolen miljoonan raja voi mennä rikki.

Tästä kasvusta merkittävä osa on syytä saada Tampereelle ja Tampereella ydinkeskustaan ja sen läheisyyteen. Mitä paremmin tässä onnistumme, sitä korkeamman tuottavuuden voimme saavuttaa ja paremmat menestymismahdollisuudet kaupungilla on tulevaisuudessa. Tarvitsemme siis riittävästi asuntoja keskustaan ja sen tuntumaan. Korkean tuottavuuden lisäksi tämä säästää luontoa ja lisää taloudellista toimeliaisuutta.

Keinoja

Avainasemassa menestykseen ovat kannattavat investoinnit. Investointeja suunnitellessa pitää laskea niiden kannattavuus ja takaisinmaksuaika ja investoinnit laittaa näiden mukaan prioriteettijärjestykseen. Kannattavat investoinnit rohkeasti ja nopeasti liikkeelle.

Vahva koulutus ja elinkeinoelämä

Tehdään Tampereesta maailmanluokan teknologiakeskus, joka houkuttelee tänne parhaat osaajat. Yliopistojen yhdistyminen lienee avainasemassa. Yhdistyminen pitää markkinoida oikein ja etukenossa.

Raitiotieverkon laajentaminen

Tehokas joukkoliikenne on yksi tärkeimpiä tavoitteen saavuttamiseksi. Uusien vaiheiden suunnittelu ja rakentaminen pitää aloittaa. Uuden linjan kannattavuus pitää toki linjakohtaisesti selvittää. Lienee melko selvää, että vähintään kolme linjaa kannattaa kaupunkiseudulle ehdottomasti rakentaa jo nykykoossaan. Myöhemmin linjoja voisi olla 5-6. Esimerkkejä linjoista: Hervanta – Tesoma (sininen), Vatiala – Lentävänniemi (punainen), Lapinniemi – Pirkkala (keltainen), Kangasala – Ylöjärvi, Hervanta – Vuores – Pyynikintori.

Kuvassa esimerkki miten ensimmäisen vaiheen jälkeiset linjat voisivat kulkea keskustassa ja miten saataisiin laaja kattavuus keskusta-alueella.

 

Autoton keskusta

Tampereen keskusta suunnilleen keskustan kehän Hämeenpuisto – Satakunnankatu – Rautatienkatu – Tampereen valtatie sisältä (kuvan punaisella oleva alue) pitäisi rauhoittaa ihmisille ja joukkoliikenteelle. Keskustasta saataisiin huomattavasti nykyistä viihtyisämpi, jos yksityisautoja ei sallittaisi alueen sisään muuten kuin pihaan ja parkkihalleihin ajoon. Nämäkin olisi järjestetty niin, että ajomatka keskustan kehältä olisi mahdollisimman lyhyt.

Miten pääsen liikkumaan keskustassa?

Jos tulet autolla, ajat lähimpään parkkihalliin ja kävelet sieltä kohteeseen.

No mutta, kun asioin monessa kohteessa keskustassa

Joukkoliikenne voisi olla ilmaista keskustan kehällä ja sen sisäpuolella, jolloin siirtymät ydinkeskustassa eivät olisi rahasta kiinni. Yläkuvan raitiotielinjauksista näkee, että ydinkeskustan yhteydet on mahdollista saada kattaviksi. Raitiotien lisäksi käytettävissä olisi bussit mm. Satakunnankadulla. Rautatien kannen alle liukuhihna (ks. alla).

Haluan ajaa läpi

Jos olet lähellä keskustaa, Satakunnankatu ja Tampereen valtatie toimivat itä-länsisuunnassa, pohjois-eteläsuunnassa Hämeenpuisto ja Rautatienkatu. Kauempaa liikuttaessa esimerkiksi rantatunneli.

Tampereelle kansallispuisto, kaupunkiluontokohteet esille

Tampereella on hienoa luontoa aivan kaupungin tuntumassa kaupungin joukkoliikenteen saavutettavissa. Tehdään tästä matkailuvaltti. Teiskon kansallispuistohanke pitää toteuttaa. Kauppi säästettävä virkistyskäytössä ja kehitettävä luontokohteena. Ainoastaan paikoin Teiskontien varteen, esim. golf-kenttä, voidaan harkita rakentamista.

Pyöräinfra kuntoon, liikennemuodot järjestykseen

Kannatan Tapon teesejä. Tässä vaiheessa ei ole tarvetta lisätä mitään, mutta nostan kuitenkin sieltä esiin yhden asian: Keskustan liikennesuunnittelussa pitää priorisoida kulkumuodot vähiten tilaa vievimmän mukaan. Prioriteettijärjestys on: jalankulku, pyöräliikenne, joukkoliikenne, jakeluliikenne, henkilöautoilu.

Tapon teesit 2017

Kansi ja tornit, tiivis keskusta

Keskustaan uusi kaupunginosa. http://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/projektit/kaupunkiymparisto/keskustahanke/tampereen-kansi-ja-areena.html

Ensimmäisen vaiheen jälkeen suunnitellaan jatkoa Hämeenkadulle ja sen yli. Rautatien yläpuolella on oiva paikka laajentaa kaupunkia. Kannen päälle korkeita rakennuksia, joissa liike, toimisto ja asuintiloja. Kannen alla rautatietasolla voisi olla esimerkiksi lentoasemilta tuttu liukuhihna, jolla pääsisi kätevästi siirtymään Hämeenkadun ja Sorin sillan väliä.

Mukava paikka elää ja tehdä töitä

Kaiken pitää tähdätä siihen, että Tampereella viihtyy, Tampere on houkutteleva ja vetovoimainen, ihmiset haluavat tulla tänne töihin ja asumaan. Tampereella pitää olla tarjota jotain, jota muualla ei ole.Yllä esitetyt ovat keinoja tähän.