Profiili

Olin ensimmäistä kertaa ehdokkaana Tampereella syksyn 2008 kunnallisvaaleissa sitoutumattomana vihreiden listalla. Vaalien tulos oli hyvä. Ensimmäinen osallistumiseni poliittiseen vaaliin tuotti varavaltuutetun paikan, jonka johdosta sain varapaikan Osaamis- ja elinkeinolautakunnassa ja myöhemmin myös Yhdyskuntalautakunnassa ja Ikäihmisten palvelujen lautakunnassa. Kaudella 2012-2017 olin TKL:n johtokunnan jäsen ja vaalien 2017 jälkeen sain uudelleen paikan samassa luottamustoimessa. Erosin johtokunnan jäsenyydestä kesällä 2018 muutettuani Saksaan.

Lyhyt yhteenveto

Syntymävuosi 1971
Koulutus Tietotekniikan diplomi-insinööri, TTKK 1997
Ammatti Ohjelmistoarkkitehti
Työkokemus Yhteensä yli 25 vuotta ohjelmistosuunnittelijan, it-konsultin ja ohjelmistoarkkitehdin tehtäviä neljässä eri maassa.
Olen ollut mukana lukuisissa IT-projekteissa eri sovellusalueilla. Olen tehnyt töitä useille asiakkaille, joista julkishallinnon puolelta esimerkiksi Liikenne- ja viestintäministeriön ja Tiehallinnon hankkeet ovat liittyneet joukkoliikenteen kehittämiseen, liikenteen sujuvuuteen ja valvontaan sekä teiden kunnosssapitoon. Lisäksi olen ollut mukana mm. Väestörekisterikeskuksen, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin, Espoon ja Tampereen kaupunkien ja Tampereen teknillisen yliopiston hankkeissa.

Olen palvellut myös monia yksityisen sektorin asiakkaita. Näistä mainittakoon saksalainen teollisuusjätti Voith, joka valmistaa mm. vesivoimaloita, paperikoneista ja raskaan kaluston vaihteistoja.

Kansainvälinen kokemus 1997-1998 Ohjelmistosuunnittelija, Santa Barbara, USA
2005-2006 IT-konsultti, itsenäinen ammatinharjoittaja, Cork, Irlanti
2018-2019 Vanhempi ohjelmistoarkkitehti, Gofore GmbH, München, Saksa
Siviilisääty Naimisissa, kaksi lasta
Kielitaito Suomi, englanti, portugali, ruotsi (kouluruotsi), saksa (perustaso)
Harrastukset Monenlainen urheilu, mm. koripallo, laskettelu, kuntosali, kuntourheilu