Tampereen keskusta suunnilleen keskustan kehän Hämeenpuisto – Satakunnankatu – Rautatienkatu – Tampereen valtatie sisältä (kuvan punaisella oleva alue) pitäisi rauhoittaa ihmisille ja joukkoliikenteelle. Keskustasta saataisiin huomattavasti nykyistä viihtyisämpi, jos yksityisautoja ei sallittaisi alueen sisään muuten kuin pihaan ja parkkihalleihin ajoon. Nämäkin olisi järjestetty niin, että ajomatka keskustan kehältä olisi mahdollisimman lyhyt.

Miten pääsen liikkumaan keskustassa?

Jos tulet autolla, ajat lähimpään parkkihalliin tai pihaan ja kävelet sieltä kohteeseen.

No mutta, kun asioin monessa kohteessa keskustassa

Joukkoliikenne voisi olla ilmaista keskustan kehällä ja sen sisäpuolella, jolloin siirtymät ydinkeskustassa eivät olisi rahasta kiinni. Raitiotien lisäksi käytettävissä olisi bussit mm. Satakunnankadulla ja Rautatien kannen alla liukuhihna.