Jatkoa aiemmalle artikkelille Raitiotieverkko 2030-luvulla, osa 1.

Kahden ensimmäisen linja jälkeen raitiotie jatkuu todennäköisesti Härmälän ja Pirkkalan suuntaan. Hatanpäältä Pirkkalan suuntaan reitti on melko selvä, seuraa nykyistä bussilinjan 1 reittiä. Pirkkalassa ensimmäinen vastaan tuleva kysymys on kuinka pitkälle reittiä kannattaa jatkaa. Lentoasemalle tuskin kannattaa kovin nopeasti raidetta vetää, mutta jos lentoasema kasvaa riittävästi, raitiotie on paras ratkaisu yhteyden hoitamiseksi.

Keskustasta pohjoiseen

Pirkkalan suunnan sijasta kiinnostavampaa on, miten raitiotie kulkee keskustassa. Mielestäni Pirkkalan raiteelle luontevin jatkosuunta on pohjoinen, jolloin saavutetaan nykyisin joukkoliikennepaitsiossa oleva Tampella, uusi Ranta-Tampella ja tarvittaessa myös Lapinniemi.

Keskustassa raitiotie mahtuisi Aleksanterinkadulle, jolloin saataisiin raitiotie aivan ydinkeskustan halki ja suorin reitti Tampellaan. Aleksanterinkatua pitkin Hatanpään valtatieltä Tampellaan on matkaa kilometri ja sieltä Ranta-Tampellaan 500 metriä. Tämä lyhyt linjaus tulisi erittäin edulliseksi suhteessa saavutettuun hyötyyn.

Lisää vaihtomahdollisuuksia

Vaihtopysäkki punaiselle olisi linjalle linja-autoasemalla ja siniselle linjalle Hämeenkadulla. Vaihdot näissäkin synkronoitaisiin linjojen välillä mahdollisuuksien mukaan.

Artikkelin seuraavassa osassa esitän aiemmin lupaamani ennennäkemättömät joukkoliikenneideat.

Artikkelin muut osat: