Ratikkapäätös on ehkä Tampereen kaupunkikehityksen merkittävin päätös. Se avaa monia mahdollisuuksia joukkoliikenteen kehittämiseen ja kaupungin tiivistämiseen. Esitän tässä ajatuksiani siitä, mitä raitiotieverkko voisi olla ja mitä suunnittelussa kannattaisi huomioida.

Alla olevassa kuvassa on eräs vaihtoehto miltä ratikkaverkosto voisi näyttää joskus 2030-luvulla. Pysäkkien sijainnit ovat viitteellisiä.

Ensimmäisen vaiheen (Hervanta – Pyynikintori ja TAYS – Pyynikintori) on raitiotietä tarkoitus jatkaa Lentävänniemeen.

Linjaus on vielä avoinna, koska uuden Hiedanrannan kaavoitus on kesken ja myös uuta aluetta Näsijärven rannan täyttömaalle mietitään. Todennäköisesti linjaus ei ole siis aivan tämän kuvan mukainen.

Kaksi linjaa länteen

Minun mielestäni tässä vaiheessa olisi hyvä miettiä myös toista linjausta lännen suuntaan. Pispalan valtatie olisi luonnollinen toinen reitti ja se mahdollistaisi linjauksen jatkumisen lännessä toiseen suuntaan. Pispalan valtatie toisi tärkeitä käyntikohteita ratikan ulottuviin, mm. Tipotie ja Rajaportin sauna ja saavuttaisi nykyisen asutuksen huomattavasti rannassa kulkevaa linjausta paremmin. Alla olevassa kuvassa linjaus on piirretty Tesomalle ja Haukiluoman suuntaan, mutta se voisi jatkaa Tesomalta myös Nokian suuntaan. Toisaalta Nokian suuntaan kannattaa hyödyntää lähijuna ja mahdollistaa Tesomalla sujuva vaihto junan ja ratikan välillä.

Tesoman linjauksen ehkä oleellisin osa on Nokian moottoritien alkupätkä, joka tässä vaiheessa voidaan muuttaa kaupunkibulevardiksi. Näin saadaan suhteellisen iso alue asuntorakentamisen käyttöön hyvällä paikalla Pyhäjärven tuntumassa. Raitiotie kulkisi bulevardin keskellä ja nykyiseen Tesoman liittymään asti. Bonuksena alueella nykyisten asukkaiden liikennemelu vähenisi.

TAYSin linjan jatko Linnainmaalle

Ensimmäisessä vaiheessa TAYSiin päättyvä haara kannattaa jatkaa Linnainmaalle mahdollisimman nopeasti. Matkaa on neljä kilometria pääosin rakentamatonta tilaa, joten rakentaminen olisi suhteellisen helppoa ja halpaa. Samalla tämä avaa täydennysrakennusmahdollisuuksia, tosin olen sitä mieltä, että Kaupin virkistysaluetta ei periaatteessa saa pienentää. Teiskontien pohjoispuolella suhteellisen kapealla alueella tämä on kuitenkin hyväksyttävää ja esimerkiksi golf-kentän mahdollisesti vähän laajemminkin. Olen ottanut vapauden piirtää TAYSin linjan ilman turhaan TAMKin kiertävää mutkaa. Raitiotie mahtuu aivan hyvin TAMKin ja Teiskontien välistä. Ainoana haasteena tässä linjauksessa taitaa olla ELY-keskus ja tulevaisuuden tievaraukset, mutta tuo asia olisi neuvoteltavissa ja se pitäisi tehdä nyt.

Linnainmaalta mielestäni luonnollisin jatke on seudun toiseksi suurimman bussilinjan 1 reittiä Leinolan koulun kautta Vatialan suuntaan.

Keskustan toinen linjaus

Keskustan alueella piirtämäni punainen linja eroaa nykysuunnitelmista. Sen sijaan, että TAYSin suunta jatkaisi Itsenäisyydenkatua, se voisikin kääntyä Sampolasta Kalevantien suuntaan, jolloin linjan pysäkit saataisiin merkittäviin kohteisiin: yliopisto, Tampere-talo, Keskusareena (+Technopolis ja Tulli Business Park), Linja-autoasema (+Ratinan kauppakeskus ja Ratinan stadion), Ratinanranta, Eteläpuisto, Tuulensuu, Näsinpuisto ja Särkänniemi.

Raitiotielinjat synkronoitaisiin Sampolan ja Tuulensuun pysäkeillä, joissa vaihto linjasta toiseen onnistuisi lähes viivetteä kävelemällä laiturin yli toiseen ratikkaan. Toinen linjaus tavoittaisi tuhansia työpaikkoja ja asukkaita ja helpon vaihtomahdollisuuden ansioista kaikki kohteet olisivat molempien linjojen matkustajien käytettävissä.

TAYSin linja voi aivan hyvin alkuvaiheessa liikennöidä suunniteltua Itsenäisyydenkadun linjaa. Keskusareenan linjaus voidaan tuoda myöhemmin mukaan. Keskusareenan linjausta voisi toki kokeilla myös bussilla. Esimerkiksi nykyinen linja 8 voisi siirtyä tälle reitille ratikan ensimmäisen vaiheen aikana. Sampolan sijasta bussi voisi kääntyä jo Kaupinkadulla, jolloin inframuutoksia ei tarvittaisi.

Artikkelin seuraavassa osassa käsittelen raitiotiverkon jatkolinjoja muun muassa Pirkkalan suuntaan sekä joukkoliikenneideoita, joita kaupungissa ei ole ennen nähty.

Muut osat: